Our Box

Τι ειναι το CF;


Σαν ορισμός, το CF είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη λειτουργική προπόνηση υψηλής έντασης.

Συνεχώς μεταβαλλόμενη…
…γιατί ποτέ δεν κάνουμε ακριβώς την ίδια προπόνηση. Το WOD (Workout Of the Day) αλλάζει καθημερινά με τις ανάλογες κλιμακώσεις βάσει του επιπέδου φυσικής κατάστασης του κάθε αθλούμενου. Έτσι, δίνοντας στο σώμα συνεχώς καινούργια μοντέλα κίνησης και κάνοντάς το να μην δουλεύει συνεχώς τα ίδια κινητικά πρότυπα, δεν του επιτρέπουμε να προσαρμοστεί, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε διαρκή βελτίωση!

Λειτουργική…
…γιατί οι κινήσεις που κάνουμε είναι φυσικές προεκτάσεις της κανονικής ανθρώπινης δραστηριότητας. Γυμνάζουν ταυτόχρονα ολόκληρο το σώμα, εκτοξεύοντας το μεταβολισμό και την ορμονική ανταπόκριση. Προσοχή όμως! Το CF δεν αποτελεί ένα πρόγραμμα προπόνησης σταθμών (circuit training) ή ένα πρόγραμμα απλής λειτουργικής προπόνησης (functional training). Αντίθετα αποτελεί μια φόρμουλα που χρησιμοποιεί ασκησιολόγιο από πολλά διαφορετικά αθλήματα (ενόργανη, άρση βαρών, κωπηλασία, στίβος κ.α.). Έτσι γινόμαστε καλοί σε όλα και είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Υψηλής έντασης…
…γιατί σε κάθε προπόνηση μεγιστοποιούμε τη δουλειά που κάνουμε στον μικρότερο δυνατό χρόνο. Είναι σίγουρα απαιτητικό, ενδιαφέρον, μια διαρκής πρόκληση να αγγίξεις τα όρια σου και μέσα από όλο αυτό το ταξίδι να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης που είχες ποτέ!

Ένα από τα πράγματα που κάνει το CF να ξεχωρίζει είναι ότι έχει σχεδιαστεί για να χτίσει όσο τον δυνατόν περισσότερο ευρεία, γενική και περιεκτική φυσική κατάσταση. Ταιριάζει σε όλα τα επίπεδα και το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί από τον μέσο άνθρωπο μέχρι τον ολυμπιονίκη! Οι ανάγκες του μέσου ασκούμενου και ενός επαγγελματία αθλητή διαφέρουν μόνο σε βαθμό, όχι στο είδος. Επομένως δεν αλλάζουμε το πρόγραμμα αλλά προσαρμόζουμε το φορτίο, την ένταση και όλες τις ασκήσεις στο επίπεδο του καθενός, μιας και όλα μπορούν να εκτελεστούν με κλιμακωτή δυσκολία. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου και ικανοτήτων.

Γιατι CF;


Η απάντηση είναι γιατί φέρνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Στο μέσο γυμναστήριο, η τυπική προπόνηση αποτελείται από ασκήσεις απομόνωσης και κάποιο είδος αερόβιας δραστηριότητας. Η βιομηχανία του Fitness, από γυμναστές μέχρι περιοδικά, προσπαθούν να πείσουν το κοινό ότι οι ασκήσεις σε μηχανήματα σε συνδυασμό με 20-40 λεπτά άσκησης στο διάδρομο ή στο ποδήλατο, είναι κάτι που θα τους φέρει τις αλλαγές που θέλουν στην εμφάνιση και την φυσική κατάσταση. Παρ’ όλα αυτα, χιλιάδες ασκούμενοι σταματούν την προσπάθεια τους, κάθε φορά απογοητευμένοι από το αποτελέσματα.
Στο CF συμβαίνει το αντίθετο από αυτό. Δεν χρησιμοποιούμε μηχανήματα. Είμαστε οι ίδιοι μηχανές! Δουλεύουμε αποκλειστικά με πολυαρθρικές ασκήσεις και καρδιαγγειακή προπόνηση μικρότερης διάρκειας με μεγαλύτερη ένταση. Αυτό το δεν το κάνουμε λόγω προσωπικής άποψης, αλλά γιατί είναι αδιάψευστο επιστημονικό δεδομένο ότι αυτού του είδους η προπόνηση, είναι ριζικά πιο αποτελεσματική στο να φέρνει σχεδόν οποιοδήποτε επιθυμητό αποτελέσματα στη φυσική κατάσταση.

στοχος μας


  • Η Δύναμη (Strength)
  • Η Ισχύς (Power)
  • Η Ταχύτητα (Speed)
  • Η Καρδιοαναπνευστική Αντοχή (Cardiovascular Endurance)
  • Το Σθένος (Stamina)
  • Η Ευκινησία (Agility)
  • Η Ευκαμψία (Flexibility)
  • Ο Συντονισμός (Coordination)
  • Η Ακρίβεια (Accuracy)
  • li>Η Ακρίβεια (Accuracy)


Πολλές φορές , χρειάζεται να επιστρατεύσουμε κάποια από τα προηγούμενα ή και όλα μαζί! Εμείς επιδιώκουμε να προετοιμάσουμε τους αθλούμενους για το απρόοπτο και το άγνωστο, έτσι ώστε να μπορούν να αποδίδουν με επιτυχία στις καθημερινές τους δραστηριότητες και να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε είδους φυσική πρόκληση.

Ειστε ετοιμοι να ξεκινησετε;

Don't use machines, come and become one!

Join Now